برای استفاده بهینه از گوشت برزیلی منجمد در راستای حفظ سلامتی، به برخی نکات مهم اشاره میکنیم:
• هنگام خرید گوشت برزیلی منجمد، مطمئن شوید که آن را از منبع + قابل اعتمادی تهیه میکنید. بهتر است از محصولاتی بخرید که تاریخ انقضای طولانیتر دارند و در بستهبندیهای سالم قرار گرفتهاند.
• محل نگهداری گوشت منجمد در منزل تا رسیدن زمان مصرف آن بسیار مهم است. ابتدا مطمئن شوید که دمای فریزر حداقل منفی ۱۸ درجه سانتیگراد است و محیط آن هم تمیز است. همچنین، تا جایی که میتوانید از قراردادن گوشتهای تازه و قدیمی در کنار هم خودداری کنید. توجه به این نکته مهم است که شیوه های نگهداری مناسب کلید حفظ ایمنی و کیفیت گوشت منجمد است.
• قبل از قراردادن گوشت در فریزر، مطمئن شوید که آن را به طور صحیح بستهبندی کردهاید. یعنی هوای اضافه را از بستهبندیها خارج کنید و مطمئن شوید نور به طور طولانی مدت بر روی گوشت منجمد نمیتابد. بسته را طوری ببنیدید تا رطوبت گوشت از آن خارج نشود. در مجموع این نوع بستهبندی باعث میشود از اکسیداسیون، تغییر رنگ و طعم گوشت جلوگیری شود.
• اگر قصد دارید از گوشت منجمد در دورههای طولانیتری استفاده کنید، بهتر است بر روی بستهبندی، تاریخ خریداری را یادداشت کنید. طبق آخرین تحقیقات بهترین زمان مصرف گوشت منجمد ۴ تا ۶ ماه است.
• وقتی صحبت از آب کردن یا ذوبکردن یا یخزدایی گوشت برزیلی منجمد میشود، بهتر است این کار را به آرامی و در دمای یخچال انجام دهید. فرایند ذوب تدریجی به گوشت اجازه میدهد تا رطوبت خود را حفظ کند و به طور یکنواختتری به سوی آب شدن برود. از طرف دیگر، میتوانید از عملکرد یخ زدایی مایکروویو خود هم استفاده کنید. یک روش دیگر نیز آن است که گوشت را در آب سرد قراردهید و هر ۳۰ دقیقه آب را عوض کنید تا زمانی که کاملاً ذوب شود.
• گوشت برزیلی منجمد را مانند گوشت تازه، حتماً در زمان و دمای مناسب (بیش از ۷۴ درجه سانتیگراد) بپزید. پختن گوشت در دمای مناسب و زمان لازم، خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش میدهد. البته گوشت منجمد به زمان کمتری برای پخت کامل نیاز دارد.
امروزه علم تغذیه نشان داده است که هر ماده غذایی اعم از گیاهی و جانوری، مزایا و معایبی دارد. اگر مسائل دیگر مانند سن، جنسیت، بیماریهای زمینهای فرد، فرهنگ و سبک زندگی و مواردی از این دست را هم در نظر بگیریم، این بدان معناست که هیچ ماده صددرصد مفید و بدون ضرر برای بدن انسان وجود ندارد.
بنابراین استفاده از گوشت برزیلی منجمد در برابر گوشت تازه نیز یک انتخاب است که ممکن است با توجه به جمیع شرایط اقتصادی، سبک زندگی، سن، سلامت و بیماری و عواملی از این قبیل به یک گزینه برای مصرف در افراد و خانوادههای آنان بدل شود. در این صورت اگر به نکاتی که درباره خرید و نگهداری آن توجه کنید، میتوانید از مزایای بیشتری نسبت به معایب آن برخوردار شوید و آن را به سبد خانوار خود اضافه کنید.

ارزش غذایی گوشت منجمد برزیلی چقدر است؟
گوشت حاوی مقادیر زیادی کلسیم، ویتامین B12، B3 (نیاسین)، B6، آهن، روی، سلنیوم و سایر ویتامینها و مواد معدنی است. همچنین حاوی پروتئین با کیفیت بالا است که برای عملکرد ماهیچهها و استخوانها بسیار مهم است. همان طور که گفتیم گوشت مهمترین منبع تأمین پروتئین برای انسان است. تحقیقات علمی در این زمینه نشان داده است که گوشت برزیلی منجمد به طور کلی ارزش غذایی خوبی دارد.
برخی مواد مغذی مانند پروتئینها، ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب به ویژه امگا ۳ در گوشت منجمد وجود دارد. این مواد مغذی میتوانند برای سلامتی ما مفید باشند و میزان انرژی و مواد مورد نیاز بدن را تأمین کنند. گوشت برزیلی منجمد دارای اسیدهای چرب اشباع شده کمتری است و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.